Pražma s citrónom a kuskusom

Pražma sa hodí do racionálneho aj redukčného jedálnička. Jedná sa o jednoduché jedlo vhodné na obed i na večeru a keď pridáte malý zeleninový šalát, nie je mu po nutričnej stránke čo vytknúť.

Suroviny

RYBA:
2 ks pražmy kráľovskej
4 plátky citrónu
2 vetvičky tymiánu
2 vetvičky rozmarínu
soľ
korenie
KUSKUS:
celozrnný kuskus
1 vetvička tymiánu
soľ
korenie
šťava z ½ citróna
1 PL olivového oleja

4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia

Postup

Pražmu umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Ryby osolíme, okoreníme aj zvnútra a do každej vložíme po dvoch plátkoch citrónu, vetvičke tymiánu a rozmarínu. Položíme do pekáča s papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry piecť na 200 °C. Pečieme podľa veľkosti ryby, aspoň 30 minút.

Kuskus nasypeme do väčšej misy a zalejeme horúcou vodou, aby siahala centimeter nad okraj kuskusu. Premiešame a necháme pod pokrievkou napučať. Pridáme tymián a olivový olej, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Rybu podávame s kopčekom kuskusu.

 

Pražma kráľovská - známa tiež ako Dorata - stredomorská ryba. Veľmi jemné, diétne, avšak nie príliš suché mäso sa priamo ponúka zaradiť do racionálneho jedálnička. Veľmi ľahko sa upravuje, skvele ladí s citrónovou šťavou a snáď všetkými bylinkami.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1402 kJ / 335 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Bulgur s tempehom a shitake
4
porcie
obtiažnosť
1319 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Chlebík bez múky
7
porcií
obtiažnosť
560 kJ / porcia

Vaše premeny

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane