1 balenie Cottage syra
3 vajcia
50 g ovsených vločiek
3 polievkové lyžice jemne strúhaného parmezánu
1 čajová lyžička prášku do pečiva
Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Primiešame prášok do pečiva. Cottage syr spolu s vajcami a parmezánom zmixujeme do hladkej konzistencie. Zmiešame spolu a necháme asi 10 minút odpočinúť. Medzitým si rozpálime vaflovač, poprípade panvicu s nepriľnavým povrchom. Cesto vlejeme do vaflovača, rovnomerne rozotrieme a pečieme asi 8 minút, kým nie sú vafle chrumkavé a prepečené.
POZNÁMKA
Tento recept obsahuje 3 významné zdroje bielkovín. Cottage syr, vajcia, ale aj parmezán, ten má okolo 38 g bielkovín na 100 g výrobku. Zvýšený príjem bielkovín je nevyhnutný nielen pri redukcii váhy, ale aj pre seniorov, športovcov a tehotné ženy. Zaraďte si parmezánové vafle do jedálnička s chuťou.
4 porcie | doba prípravy 35 minút | 862 kJ / 206 kcal