Papriková ryža

Táto farebná ryža sa skvele hodí ako príloha k mäsu alebo krevetám. Ak nejete mäso, vyskúšajte ju napríklad ku grilovanému tempehu. Výborná je aj samotná.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 stopka zeleru
2 rôznofarebné papriky
1 lyžička sladkej údenej papriky
1 štipka semienok rímskej rasce
1 lyžička semienok fenikla
1 citrón
500 g uvarenej ryže
½ zväzku čerstvej bazalky
soľ a korenie
200 g údeného tempehu

1
porcia
obtiažnosť
1358 kJ / porcia

Postup

Cibuľu, očistený zeler a papriky zbavené semienok nakrájame nahrubo. Zeleninu orestujeme na lyžici oleja vo väčšom hrnci. Na záver pridáme papriku, rascu, fenikel a hrnček vody. Varíme a premiešavame.

Do kastróla k zelenine vmiešame ryžu a vytlačíme šťavu z jedného citróna. Nakoniec pridáme nahrubo nasekané lístky bazalky a dochutíme soľou a korením. Tempeh rozkrojíme na trojuholníčky a opekáme na grilovacej panvici z každej strany, kým nie je zlatistý. Podávame s ryžou.

Niečo navyše: Do ryže pridáme uvarenú hnedú fazuľu, cícer alebo na oleji orestované krevety, kúsky mäsa a pod. Táto príloha je naozaj univerzálna a hodí sa takmer ku všetkému.

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1358 kJ / 325 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Losos s feniklom a mrkvou
1
porcia
obtiažnosť
1975 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Brokolica s morčacím mäsom a ryžou
1
porcia
obtiažnosť
2150 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Jarošová

V obchode mi už nič nesedelo a všetko mi bolo malé

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Lenka Ersepková

Som veselšia, vyrovnaná sama so sebou a spokojná