150g mletých vlašských orechov
150g mletých mandlí
300g najemno nastrúhanej mrkvy
200g brezového cukru al. kokosového cukru
4 vajcia
50g špaldovej múky
250 ml šľahačky
trocha citrónovej kôry
štipka soli
½ prášku do pečiva
2 šálky lesného alebo iného bobuľovitého ovocia
Vajcia s cukrom vymiešame, pridáme na jemno pomleté mandle a vlašské orechy.
Postupne pridávame na jemno nastrúhanú mrkvu, citrónovú kôru, múku, prášok do pečiva, štipku soli.
Všetko dobre premiešame a nalejeme do vopred pripravenej nádoby (plech, vymastený maslom alebo kokosovým olejom, posypaný špaldovou strúhankou alebo kukuričnou krupicou). Pečieme najprv v rúre vyhriatej na 160 °C cca 10 minút, potom pri teplote 180 °C približne 30 minút. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vychladený koláč potrieme stuhnutou šľahačkou a podávame s ovocím.
12 porcií | doba prípravy 60 minút | 1340 kJ / 320 kcal