Morčacie karí so špenátom

Morčacie rezančeky na orientálny spôsob vás zahrejú a tiež dodajú bielkoviny. Špenát je zase potravina s veľmi nízkou energetickou hodnotou a s vysokým obsahom radu minerálnych látok a antioxidantov. Koriander potom dodá chuť bez potreby výrazne soliť.

Suroviny

1 PL olivového oleja
30 g červenej cibule
120 g morčacích pŕs
5 g karí pasty
100 ml kokosového mlieka
125 g baby špenátu
100 g červenej papriky
25 g limetky na ozdobu
10 g čerstvého koriandra na ozdobu

1
porcia
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Postup

V hlbokej panvici (ideálne wok) rozpálime olej a približne 2 minúty na ňom orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Potom pridáme karí pastu a ešte cca pol minúty restujeme.

Na panvicu vložíme na pásiky nakrájanú papriku, krátko premiešame a zalejeme kokosovým mliekom.

Pridáme na rezance nakrájané umyté a osušené morčacie mäso a podľa potreby dolejeme vodou tak, aby bolo úplne ponorené. Zmes necháme vrieť na miernom ohni 15 minút, potom pridáme špenát a necháme variť ešte 3 minúty.

Kari podávame v miske ozdobené rezom limetky a čerstvým nasekaným koriandrom.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1982 kJ / 474 kcal

Zdroj bielkovín, vhodné pre športovcov

Tuky
29,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bielkoviny
35,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Batátové chilli guličky
5
porcií
obtiažnosť
740 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Obedový šalát s lososom, avokádom, olivami a špargľou
1
porcia
obtiažnosť
2548 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Hong Ngo

Po pôrode som pribrala 25 kg. Teraz som veľmi spokojná. Všetci tvrdia, že vyzerám mladšie