300 g špaldovej múky
200 g masla
100 g mandlí
40 g trstinového cukru
2 žĺtky
trstinový vanilkový cukor na obalenie (Alnatura, kúpite v DM drogériách)
Mandle zbavte šupiek a nasucho trochu opražte, potom pomeľte alebo nasekajte v mlynčeku najemno, takto pripravené ich zmiešajte s ostatnými ingredienciami, vytvorte pekný bochník a nechajte odležať aspoň dve hodiny v chladničke.
Rožteky tvarujte čo najmenšie, lepšie to vyzerá, dajte ich na plech s papierom na pečenie a pečte na približne 175° C asi 8 minút.
Záleží na veľkosti, mali by zostať svetlé, len trochu zlatisté zospodu. Ešte vlažné ich obaľujte v trstinovom vanilkovom cukre.
50 porcií | doba prípravy 10 minút | 280 kJ / 67 kcal