Lososovitý pstruh so zelerovým pyré

Vyprážaný kapor a zemiakový šalát - to je klasika. Ale rovnako dobre si pochutnáte aj na menej tučnej variante. Dajte si pstruha, čo farbou pripomína lososa. Je to tým, že tieto pstruhy sú kŕmené ružovými schránkami kôrovcov. Vďaka tomu je ich mäso bohaté na omega 3 mastné kyseliny.

Suroviny

RYBA:
4 filety pstruha lososovitého
soľ
korenie
2 lyžice masla
rozmarín
PYRÉ:
500 g zeleru
nové korenie
soľ
2 PL masla

4
porcie
obtiažnosť
941 kJ / porcia

Postup

Zeler očistíme a nakrájame na stredne veľké kocky. V hlbšom kastróle ho orestujeme na rozohriatom masle. Zalejeme vodou tak, aby kocky boli ľahko pod vodou a pridáme pár guľôčok nového korenia. Varíme pod pokrievkou, kým zeler nezmäkne. Vyberieme guličky a zeler rozmixujeme tyčovým mixérom. Rozpálime maslo na panvici a pridáme nasekaný rozmarín. Na panvicu položíme pstruha kožou nadol. Zhruba po troch minútach, až pôjde koža ľahko odlepiť, rybu otočíme a ešte chvíľu opekáme. Hotového pstruha osolíme, okoreníme, prelejeme rozpusteným maslom a servírujeme so zelerovým pyré.

* Lososovitý pstruh - druh pstruha. Pstruh sa vyskytuje v celej Európe. Pstruh lososovitý žije výhradne v moriach. Väčšina týchto rýb na našom trhu pochádza zo Škandinávie.

Rybie mäso je ľahko stráviteľné a obsahuje kvalitné bielkoviny, preto sa vždy hodí ako ľahká večera pri redukčnej diéte aj pri racionálnom jedálničku.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 941 kJ / 225 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky z červenej šošovice
4
porcie
obtiažnosť
1367 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Frittata - talianska omeleta
2
porcie
obtiažnosť
794 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala

Ján Flídr

Lekár mi diagnostikoval vysoký krvný tlak, cukor, cholesterol a extrémne zvýšenú hladinu kyseliny močovej

Katarína Fedorcová

NUTRIADAPT mi pomohol zmeniť seba, moje myslenie aj vylepšiť môj zdravotný stav.