30 g ovsených vločiek
1 PL polotučného mlieka
3 PL bieleho polotučného jogurtu
1 vajce veľkosti M
100 g jahôd
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL medu
Ovsené vločky rozmixujeme na múku a dáme do misky. Pridáme polotučné mlieko a jednu polievkovú lyžicu bieleho jogurtu. K zmesi pridáme vajcia. Jahody umyjeme, časť z nich nakrájame a pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme kypriaci prášok, med a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.
Pripravené cesto nalejeme do hrnčeka a dáme piecť do mikrovlnnej rúry na 2–3 minúty na najvyšší výkon.
Hotový mug cake z hrnčeka vyklopíme na tanier, ozdobíme zvyškom bieleho jogurtu a jahodami nakrájanými na polovice.
1 porcia | doba prípravy 7 minút | 1096 kJ / 262 kcal
Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov