Fazuľky zapečené s varenými vajcami

Fazuľky sú typickou jarnou pochúťkou, ale mrazené ich zoženiete po celý rok. Sú bohaté najmä na vlákninu, ktorá je dôležitá pre správnu funkciu čriev. Vajcia sú zdrojom veľmi hodnotných bielkovín a tiež vitamínu D, ktorý okrem iného podporuje funkciu imunitného systému.

Suroviny

400 g zelených fazuliek (možno použiť i mrazené)
4 ČL rozpusteného masla alebo klasického masla
4 vajcia
160 ml 12% kyslej smotany
1 menšia cibuľa
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
930 kJ / porcia

Postup

Rúru rozpálime na 150 °C. Malé zapekacie misky vymažeme časťou masla. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na kolieska. Fazuľky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na zvyšnom masle orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Po chvíľke pridáme fazuľky a dusíme za občasného podlievania vodou domäkka a na konci ich zľahka osolíme. Do zapekacích mištičiek postupne dávame vrstvu fazuliek, vrstvu nakrájaných vajec a takto opakujeme vrstvu po vrstve. Ako posledné musia byť fazuľky. Všetko prelejeme rozmiešanou kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 930 kJ / 222 kcal

Vhodné pre celú rodinu, nízky glykemický index, vhodné pre diabetikov, zdroj vlákniny.

Tuky
16,0 g
Sacharidy
10,0 g
Bielkoviny
10,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Veľkonočné menu
Mazanec
obtiažnosť
10385 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Šaláty
Veľkonočné menu
Paradajkový šalát s vajíčkami
1
porcia
obtiažnosť
892 kJ / porcia

Vaše premeny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane