1 hrnček ovsených vločiek
1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
1/2 hrnčeka trstinového nerafinovaného cukru
1/2 hrnčeka nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
100 g repkového oleja
3 lyžice medu
1 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
štipka škorice
4 lyžice ľubovoľných semienok
Rúru rozohrejeme na 150 ° C.
Vo veľkej mise zmiešame vločky, múku, cukor, škoricu a orechy.
V inej mise zmiešame olej s medom.
Vo 2 lyžiciach vody rozmiešame sódu a pridáme ju k olejovo-medovej zmesi, ktorú nalejeme na suchú vločkovú zmes a dobre premiešame.
Pridať môžeme rôzne semienka (slnečnicové, ľanové, sezamové, sekané tekvicové ...).
Lyžičkou tvarujeme malé kôpky na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme asi 20 minút do zlatohneda.
1 porcia = 1 sušienka
50 porcií | doba prípravy 35 minút | 353 kJ / 84 kcal