420 g bieleho skyru (3 kelímky)
1 vanilkový struk (popr. lyžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených nesladených datlí
40 g kešu orechov
40 g mandlí
100 g jahôd
1 zrelé mango
Zo skyrov, medu a vanilkového extraktu vymiešame krém (ak použijeme vanilkový struk, opatrne ho po dĺžke narežeme a tupou stranou noža zrniečka vyškriabeme z oboch strán a vmiešame do krému).
Datle a orechy rozmixujeme tak, aby vytvorili lepivú posýpku. Zmes natlačíme do 4 pohárov a na ňu nanesieme krém.
Mango rozmixujeme a vytvoríme tretiu vrstvu.
Dezert ozdobíme jahodami.
4 porcie | doba prípravy 25 minút | 1247 kJ / 298 kcal
Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín, bez lepku