Tekvicový krém

Suroviny

1 väčšia tekvica
5 g zázvoru
rozmarín, 1 veľký vetvička
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
4 PL bieleho jogurtu
korenie podľa chuti

4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia

Postup

Ošúpte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky, potom ju dajte do misy.

Rozmarín, zázvor a cesnak dôkladne nasekajte, zmiešajte s olivovým olejom, korením a pridajte do tekvice.

Všetko  dobre  premiešajte a dajte do pekáča s vekom.

Pečte pri teplote 200 ° C po dobu asi 20 minút.

 

Po upečení zmixujte do krémovej konzistencie.

V prípade, že krém je príliš tuhý, môžete pridať trochu vody.

Tekvicový krém  nalejte do tanierov.

Na každú porciu môžete pridať lyžicu jogurtu alebo aj nasucho opečené tekvicové jadierka.

Ozdobte malou vetvičkou rozmarínu.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 640 kJ / 153 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Polievky
Lahodná mrkvová polievka so zázvorom
4
porcie
obtiažnosť
1139 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Polievky
Šošovicová polievka na indický spôsob
4
porcie
obtiažnosť
1411 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Tomaníková

Za 6 mesiacov sa zo mňa stala štíhla, energická a sebavedomá žena

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Iveta Kováčiková

Mám o tri konfekčné veľkosti menej!